Kolačići koji se koriste na web-mjestu

Kolačići i njihova korisnost za vas
Na našem se web-mjestu, kao i na gotovo svim web-mjestima, koriste kolačići koji nam omogućuju da vam ponudimo najbolje moguće sučelje. Kolačići su male tekstne datoteke koje se spremaju na računalo ili mobilni telefon kad pregledavate web-mjesta

Kolačići nam omogućuju:

 • da web-mjesto funkcionira na očekivani način
 • da zapamtimo postavke tijekom posjeta i od jednog posjeta do drugog
 • da ubrzamo rad / povećamo sigurnost web-mjesta
 • da vam omogućimo dijeljenje stranica na društvenim mrežama kao što je Facebook
 • da trajno poboljšavamo web-mjesto
 • da marketing učinimo učinkovitijim

Kolačiće ne koristimo za sljedeće:

 • prikupljanje podataka pomoću kojih je moguće utvrditi identitet (bez vašeg izričitog pristanka)
 • prikupljanje osjetljivih podataka (bez vašeg izričitog pristanka)
 • prosljeđivanje podataka oglašivačkim mrežama
 • prosljeđivanje podataka iz kojih je moguće utvrditi identitet trećim stranama
 • plaćanje prodajnih provizija

Dodatne informacije o svim kolačićima koje koristimo pronaći ćete u nastavku

Davanje dozvole za upotrebu kolačića
Ako su postavke softvera koji koristite za prikaz web-mjesta (preglednika) postavljene tako da prihvaća kolačiće, ovu upotrebu i nastavak upotrebe web-mjesta smatrat ćemo kao potvrdu da to prihvaćate. Ako želite ukloniti kolačiće ili ako ne želite koristiti kolačiće s našeg web-mjesta , upute za to pronaći ćete u nastavku, no to će vjerojatno značiti da web-mjesto neće funkcionirati na očekivani način.

Kolačiće koristimo za funkcioniranje web-mjesta, što obuhvaća:
pamćenje vaših postavki pretraživanja. Omogućivanje komentiranja na web-mjestu. Slanje tih kolačića možete spriječiti samo tako da ne koristite naše web-mjesto.

Funkcije trećih strana
Na našem web-mjestu, kao i na većini drugih web-mjesta, nalaze se funkcije koje omogućuju treće strane. Čest je primjer ugrađeni videozapis sa servisa YouTube. Na našem se web-mjestu nalaze sljedeće takve funkcije koje koriste kolačiće: YouTube.
Onemogućivanjem tih kolačića najvjerojatnije će se prekinuti funkcije koje nude te treće strane

Kolačići s društvenih mreža
Da biste jednostavno mogli označiti sadržaj sa “Sviđa mi se” ili ga podijeliti na mrežama kao što su Facebook i Twitter, na web-mjesto smo uvrstili gumbe za dijeljenje. Kolačiće postavljaju: Facebook i Twitter. Njihov utjecaj na zaštitu privatnosti ovisi o društvenoj mreži i o postavkama zaštite privatnosti koje ste odabrali na tim mrežama.

Kolačići za anonimnu statistiku o posjetiteljima
Kolačiće koristimo za sastavljanje statističkih podataka o posjetiteljima, kao što su broj osoba koje su posjetile web-mjesto, koju vrstu tehnologije koriste (npr. Mac ili Windows, pomoću čega možemo prepoznati kad web-mjesto ne funkcionira na očekivani način uz određenu tehnologiju), koliko vremena provode na web-mjestu, koju stranicu gledaju i dr. To nam omogućuje da trajno poboljšavamo web-mjesto. Pomoću takozvanih analitičkih programa možemo na anoniman način saznati kako su posjetitelji došli do web-mjesta (npr. putem tražilice) te je li im to prvi posjet, što nam omogućuje da umjesto potrošnje na marketing više ulažemo u razvoj usluga.

Koristimo: Google Analytics

Isključivanje kolačića
Kolačiće obično možete isključiti tako da promijenite postavke preglednika i onemogućite prihvaćanje kolačića. No time ćete vjerojatno ograničiti funkcije našeg web-mjesta i većine web-mjesta na svijetu jer su kolačići standardni dio većine modernih web-mjesta

Zabrinutost zbog kolačića možda je povezana s takozvanim „špijunskim softverom”. Umjesto da isključite kolačiće u pregledniku, isti cilj možete postići softverom za zaštitu od špijunskog softvera koji automatski briše kolačiće koji se smatraju invazivnima.