BioClin je proveo razna klinička ispitivanja. Popis pogledajte u nastavku. Ako su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nam se obratite.

Klinička ispitivanja proizvoda Multi-Gyn ActiGel*..

1.  Izvješće o istraživačkom ispitivanju proizvoda ActiGel na ženama s vaginalnim simptomima.
Zaključeno je da je Multi-Gyn ActiGel djelotvoran u uklanjanju vaginalnih simptoma te kao dodatni lijek za bolesti kao što su bakterijska vaginoza (nespecifični vaginitis) te vaginitis uzrokovan candidom. Ispitivanje je provedeno od listopada 2013. do siječnja 2013. na 50 žena u dobi od 21 do 61 godine u Tokiju.
Japan 2013. Kunio Kitamura, MD, Yukihiro Shibui, MD, Kanako Hanaoka, MD, Sayoko Makabe, MD,  Harumi Kubo, MD.

2. Opservacijsko ispitivanje u ljekarnama o djelotvornosti proizvoda Multi-Gyn ActiGel u liječenju vaginalnih bolesti bez komplikacija.
Ispitivanje provedeno na 390 žena u Italiji u dobi od 15 do 65 godina pokazalo je da je Multi-Gyn ActiGel djelotvoran u liječenju vaginalnih simptoma.
Italija 2013. Corman S.P.A.

3. Prva linija liječenja i ublažavanje simptoma povezanih s bakterijskom vaginozom pomoću metronidazola i proizvoda Multi-Gyn ActiGel.
Prva linija liječenja i ublažavanje simptoma povezanih s bakterijskom vaginozom pomoću metronidazola i proizvoda Multi-Gyn ActiGel.
Pretpostavka je ispitivanja da Multi-Gyn ActiGel može biti alternativa intervenciji antibioticima kao prva linija liječenja bakterijske vaginoze i povezanih simptoma. Ispitivanje je provedeno na 47 žena slične dobi u Srbiji s bakterijskom vaginozom i povezanim simptomima.
European Obstetrics & Gynaecology, 2012;7(2):103–6. Tatjana Bojovic, Djordje Bojovic, François-Xavier Boyer de La Tour 2 i Babet te Lamers.

4. Ispitivanje in vitro učinaka gelova za samostalno liječenje na dobre i loše vaginalne mikroorganizme.
Pokazalo se da Multi-Gyn ActiGel ima najmanje štetan učinak na laktobacile, pa se smatra najprikladnijim proizvodom u odnsu na druge ispitane gelove za samostalno liječenje. Ispitivanje je provedeno in vitro u rujnu 2012. u Nizozemskoj.
European Obstetrics & Gynaecology, 2012;7(2):111–4. Joke A.M. Dols, MD,1,2 Mathilde E. Boon, MD, PhD,2.

5. Pilot-ispitivanje radi procjene djelotvornosti proizvoda Multi-Gyn u liječenju nespecifičnog vulvitisa i vaginitisa.
Zaključeno je da Multi-Gyn Gel djelotvorno ublažava simptome nespecifičnog vulvitisa i vaginitisa (64 %), a često ih i potpuno liječi. U pilot-ispitivanju proizvoda Multi-Gyn Gel sudjelovalo je 50 pacijentica u kojih nije mogla biti uspostavljena dijagnoza o uzroku upalnih simptoma.
Neobjavljeno kontrolirano kliničko ispitivanje koje je proveo BioClin B.V, Delft, kolovoz 2006. Dr. G. Beyer, dr. W. F. Beelaarts van Blokland, dr. R. M. Gaaymans, dr. M. C. Dersjant, dr. M. Csanky, dr. M. E. Boon i dr. D. Goedhart.

6. Ublažavanje i sprječavanje vaginalnih simptoma u žena u (post)menopauzi.
Zaključeno je da je gel s kiselinama djelotvoran, ali i da 2QR kao sastojak proizvoda Multi-Gyn ActiGel bitno pridonosi ublažavanju i sprječavanju svih čestih vaginalnih simptoma. Na početku ispitivanja promatrano je 68 žena. Najčešći je simptom bila suhoća vaginalnog područja.
Neobjavljena kontrolirana klinička ispitivanja koja je proveo BioClin B.V, Delft, listopad 2005. Dr. Boris Divić, dr. Marta Savić, dr. Zoran Sretenović, dr. Marjan Huljić, Sanja Đurović, Gordana Obradović-Hajdukovii i dr. Matthijs Boon.

7.  Multi-Gyn Gel za prevenciju i liječenje bakterijske vaginoze: citološka procjena na temelju dokaza.
Rezultati ispitivanja pokazuju da je redovita primjena proizvoda Multi-Gyn Gel djelotvorna u prevenciji i liječenju razmnožavanja koka te ponovljene bakterijske vaginoze. U ispitivanju su odabrani i ispitani brisovi pacijentica 40 liječnika koji su sudjelovali u ispitivanju.
Neobjavljeno kontrolirano kliničko ispitivanje koje je proveo BioClin B.V, Delft, kolovoz 1999., dr. Mathilde E. Boon, dr. Annelize Goedbloed.